Op 13 mei 2022 heeft de wethouder van gemeente Voorst, Harjo Pinkster, samen met enkele kinderen het Niebroekerpad-kids geopend.

Alle vrijwilligers zijn uitgebreid bedankt door Dagmar Kroezen van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Ze ontvingen voor het vele werk een vogelkastje in de vorm van een klomp en een ere-speld. Anne-Marie, Koos, Jaap, Willeke, Eefje en Wim ook hier bedankt voor jullie inzet en geduld, want sinds de eerste plannen voor het pad is er heel wat water door de IJssel gestroomd…

De vrijwilligers

Ook de grondeigenaren bedankt voor het beschikbaar stellen van de grond! Zonder jullie toestemming was het natuurlijk niet gelukt.
Gelukkig hebben zich al vrijwilligers gemeld, zodat de opdrachtenkasten en bruggetjes goed onderhouden worden.

De waterpomp

Na de officiële openingshandeling is een stuk van het kinderklompenpad gelopen door alle aanwezigen. De kinderen hadden geen moeite met de boomstambrug over de wetering, maar de meeste volwassenen waren bang voor een nat pak en liepen via de fietsbrug.

Spannend!
De dominee als ooievaar?


Het klompenpad kun je gewoon via de bordjes volgen en de opdrachten staan onderweg op de borden. Er hoeft dus niet steeds in een boekje gekeken worden of op de klompenpad-app, maar beide geven wel leuke informatie.

Na een kop thee en een gebakje bij rustpunt La Confiance gingen de belangstellenden weer naar huis 
Zie meer info op: https://klompenpaden.nl/klompenpad/niebroekerpad-kids/