De experts van de challenge ‘mijn huis staat in Gelderland’ hebben vandaag alle projecten bezocht, dus ook Plan 26. De grote bus kon met moeite het terrein op. Dat wordt straks voor de vrachtwagens met bouwmaterialen ook een uitdaging… 

In de bus

Na het bekijken van de bouwlocatie zijn in de warme ‘Arend’ de tekeningen en de plannen toegelicht door de voorzitter Harry Zwiers. Dat zo’n groot project vanuit een dorpscoöperatie gestart is met het motto Door het dorp, voor het dorp, vonden ze allemaal heel bijzonder. 

Volle aandacht

Hanneke Stenfert van bureau ‘Open Kaart’ vertelde de experts nog hoe het project Door grond verbonden was ontstaan en dat o.a. de Coöperatie Polder Nijbroek daar uit voort gekomen is.

Op basis van de rapportages van de experts wordt er tijdens de afsluiting op 3 februari een eindprijs uitgeloofd van € 3000,- Dat is veel geld om te verdienen, dus de CPN heeft zijn best gedaan om het project zo goed mogelijk toe te lichten. We wachten met spanning af welke van de vijf projecten deze geldprijs gaat verdienen!

Nagesprek

De groep experts bestond uit:

Sanne Groot Koerkamp 

Voorvechter van innovatieve woonvormen en
Bankier van de Energietransitie van Rabo Smartbuilds 

Oud-wethouder Deventer met portefeuille wonen en expert RVO Expertteam Woningbouw 

Jan-Jaap Kolkman
Bob Sikkes

Eigenaar bouwbedrijf Flow Works en bouwdeskundige bij tv-programma’s waaronder ‘Kopen zonder Kijken’ 

Transitie adviseur en medeoprichter Soil4u 

Kien van Hövell tot Westerflier
Peter Kerris

Gedeputeerde Wonen bij provincie Gelderland