Plan 26 is aangemeld voor de challenge ‘Mijn huis staat in Gelderland’. Dit is een initiatief van provincie Gelderland om woningen te realiseren op nieuwe plekken. Hiermee wil de provincie samen zorgen voor extra woningen, leegstand verminderen en buurten en wijken verduurzamen. Met als resultaat: Gelderland blijft een fijne plek om te wonen.

De provincie ondersteunt de Coöperatie met specialistische kennis om het project tot uitvoering te brengen.

Nu heeft de provincie een deelchallenge uitgeschreven om de deelnemende groepen actief te houden en het onderlinge contact te bevorderen. Deze deelchallenge bestaat uit 3 opdrachten: een plan te schrijven over de leefbaarheid in het dorp, de energietransitie en over klimaatadaptatie en biodiversiteit.

Lees hier meer

Uitslag van de deelchallenge ‘Mijn huis staat in Gelderland’ 

Opdracht

Zoals eerder vermeld, moest de Coöperatie voor 29 oktober 2021 de plannen inleveren op het gebied van:      -bevordering leefbaarheid en dorp/wijk participatie,  -energietransitie -klimaatadaptatie en biodiversiteit

Drie prijzen te winnen

De prijsuitreiking zou aanvankelijk life zijn op 19 november, maar door de verhoogde Coronabesmettingen werd het toch weer een meeting via de computer op de bank thuis. Dat was wel jammer, want we wilden best weleens onze concurrenten voor de drie prijzen in levenden lijve ontmoeten.

Spannend

Het werd een vrijdagmiddag waarin de spanning langzaam werd opgebouwd. Eerst gaven alle vijf projecten een korte presentatie van hun plannen en daarna werd nog het belang van de drie onderwerpen benadrukt door enkele deskundigen. 

Uiteraard als allerlaatste las de gedeputeerde van de provincie Gelderland, Peter Kerres, het juryverslag voor, maar nog wisten we de winnaars niet…

De uitreiking

De organisatie had een leuke manier voor de uitreiking gevonden: Als er aangebeld zou worden bij een groep dan was deze de winnaar.

De groep uit Dieren won maar liefst 2 prijzen en waren daar erg blij mee.

Maar gelukkig klopte bij de uitreiking van de klimaatadaptatie- en biodiversiteitsprijs Mirjam op ons raam! Met een lekkere taart voor de Coöperatie en de cheque van €1500,- 

Een mooi bedrag dat we goed kunnen gebruiken bij Plan26!

Bekijk hier het winnende plan