In de afgelopen week zijn de daken geplaatst op de schuurwoningen van Plan26. Er werd gebruik gemaakt van een uitgekiend systeem van platte delen, die opengeklapt worden op de bouw, de scharnierkap.

De huizenbouw lijkt nu snel te gaan, maar er moet nog veel gebeuren…

De schuur

Ondertussen is door de vrijwilligers van de Coöperatie Polder Nijbroek een begin gemaakt met de afbouw van de schuur. Eerst hebben ze (heel veel) balken op maat gezaagd in de werkplaats van Bessel Dalhuizen. Het is een mooi gebaar, dat de CPN zijn professionele zaagmachine mocht gebruiken. Wel was het van tevoren een gereken van jewelste om de maten en aantallen precies goed te krijgen. 

Nu zijn de vrijwilligers bezig met het vastzetten van het regelwerk in de schuur. Het weer zit niet echt mee: in plaats van lekker voorjaarsweer regent en hagelt het en de wind is ook geen briesje te noemen. Zelfs  was er vorige week een waarschuwing voor code oranje, zodat ze het middagwerk maar een keertje hebben afgelast.

De vrijwilligers van de coöperatie werken iedere week op maandag en dinsdag aan de schuur. Als er nog iemand handig is met timmeren en wat vrije tijd heeft, kan hij of zij zich nog aanmelden. Vele handen, maken immers licht werk. Het kan ook voor één dag in de week…

Feestje

Ondertussen hebben we afgelopen dinsdag nog de cheque van € 1800 geïncasseerd die het SBNL-natuurfonds had toegezegd voor het planten van nieuwe vruchtbomen. Dat was op een mooie locatie bij fort Honswijk aan de Lek. Er waren meerdere organisaties aanwezig die een subsidie hadden gekregen en allemaal hielden we een korte presentatie met foto’s. Er zaten leuke  projecten bij. 

Huurders

En dan nog de toekenning van de twee woningen aan de huurders. De loting op 20 april ging tussen de 4 aanmelders. Tenminste dat dachten we, maar na afmelding van twee belangstellenden was het een opluchting voor de aanwezigen. Zij zijn definitief de eerste huurders voor de woningen!  Op de foto’s is duidelijk te zien dat de spanning omslaat in opluchting.

spanning op de gezichten
opluchting en blijdschap