Afgelopen zaterdag hebben we met een klein groepje snoeiers, de bongerd bij de kerk haar jaarlijkse snoeibeurt gegeven. Het was in tegenstelling tot de koude, regenachtige dag ervoor, mooi zonnig weer: de jas ging er zelfs bij uit! Vooral aan de binnenkant van de bomen hebben we nu wat takken weggehaald want zoals een oude (snoei)kreet luidt: “je moet er een pet doorheen kunnen gooien”. Er was dit keer weinig waterloot om weg te halen. De omgevallen boom midden in de boomgaard was niet meer te redden en is in stukken gezaagd. Die zal op termijn vervangen worden. Het snoeihout is op een ril naast de sloot gelegd en op een plek midden in de boomgaard. Hierin kunnen dieren bescherming zoeken, zoals de egel. 

Aankomende zaterdag (18 maart) worden de 2e boomgaard, tussen de oud- en nieuwbouw, en de achterste bongerd bij de Eendenkooiweg onderhanden genomen.

We verzamelen ons om 13.00u in de 2e boomgaard aan de kant van het Geerse Pad achter de woning van Henk en Hennie Baars. Wie mee wil helpen moet een lange snoei- of takkenschaar mee nemen. Ook deze keer zal het doel zijn de binnenkant van de boom ruimte te geven.